Tonight is the night

Ikväll är det nyår och mycket som ska ordnas med innan dess. Mat och annat som måste fixas med men sen är det bara roligt även om det är ganska roligt att göra i ordning innan också.
Vi ska äta inbakad fläskfilé med gorgonzolaost med klyftpotatis till. Det blir nog bra och så ska vi göra efterätt men jag vet inte riktigt vad det blir än. Men något smarrigt lär det väl bli. Sen så ska vi fixa musik och sånt. Lägga över den på usbminne. Musiken är sånt som man inte tror tar lång tid men sen så visar det sig alltid att det tar tid.

Den här låten har Bella och jag bestämt kommer att bli en återkommande hit ikväll:
Kevin Rudolf & Lil Wayne - Let it rock

Och så vill jag önska er alla ett Gott nytt år! Och hoppas att ni alla får en rolig kväll!


Time doesn´t care about anyone or anything

Jaha. Nu var det ett tag sen jag skrev men jag har inte haft någon lust.
I övermorgon är det nyår och det ska bli jätteroligt. Vi ska åka och handla det sista till maten och så imorgon.

Idag har jag jobbat igen. Och efteråt var jag helt död. Ont i axlar och fötter. Och världens huvudvärk men nu har den gått över. Det är inte så roligt men för pengarna kan man ha roligare ;)


Tired

Idag har vi varit hos Farmor och träffat den andra sidan av släkten. Det var mysigt.

Och nu precis har vi ätit( jag har ätit julskinka igen, jag har inte tröttnat) och så har Malin och jag varit och rastat hundarna som bor ovanför oss. Jag är jättetrött. Ska sätta mig framför tvn och tittat på någonting och äta toblerone.

Finger Eleven - Paralyzer

The day after christmas

Nu har alla åkt hem. Eller det var för en stund sedan men i alla fall. Det har varit en riktig slappdag idag som det brukar vara på juldagen. Man ska titta på allt man fått och bara ta det lugnt och titta på film. Vi har just sett The Guardian på tvn. Den var riktigt bra faktiskt.

Igår var det alltså julafton. Det var väldigt mysigt. Först så var det Kalle Anka. Om jag ska vara ärlig så tycker jag inte att det är så roligt. Grejen är den att vi allt som oftast varit ute och farit på Julafton så vi har missat det nästan varje år så det är kanske inte en sån viktig tradition för mig. Mina småkusiner tyckte inte heller att det var så roligt. Det finns ju så mycket nytt tecknat som är bättre. Det är mest dem äldre som vill se ;) Men sen var det "Kan du vissla, Johanna?" Men det var svårt att titta på den. Det blir lätt så när tolv personer pratar samtidigt. Men jag bryr mig inte så mycket. Det är ju ändå det julen är till för. Att umgås och ha trevligt. Nånstans där åt vi god mat och efter det var det julklappsöppning. Jag fick en massa saker bland annat ett stort smyckesskrin( väldigt bra för just nu ligger allt huller om buller typ.), en drinkbok, Från A till Ö box, Shrekbox, presentkort och annat som jag inte orkar skriva. Jag är väldigt nöjd med allt. Tack så mycket allihopa!

Nej nu måste jag gå för jag ska gå ut och gå med Bella!

Och dagens låt som också idag är en Fall out boy låt:
Fall out boy - Americas suitehearts

Adjö!

The day before christmas

Dan före dopparedagen och jag har ont i fötterna. Jag har städat på vårdcentralen både idag och igår. Det är rätt så jobbigt men kul också. Jag har gjort det förut men det var ett tag sedan så igår när jag skulle ta mig in så tog det ett bra tag att hitta rätt nyckel men när jag väl tagit rätt så gick det bättre att hitta rätt nyckel till alla andra dörrar också.



Johan och Lisa kom just och mormor och småkusinerna kom igår redan. Julgranens ljus lyser och klapparna ligger under den.

 Snart kommer mamma hem och då ska vi göra klart julskinka som vi ska äta ikväll och imorgon ja imorgon är det jul.

Fall out boy - Tiffany blews





I want snow

Nu pågår storstädning här hemma med julmusik och Malin bakar Lussebullar och annat gott. Pappa håller på att jobba med friggeboden. Senare ska jag träffa Bella som kom hem igår. Vi träffades ju igår också.

Nej jag kanske ska gå och kolla om jag behövs någonstans. Antagligen inte...

Imorgon ska pappa och jag åka iväg och handla lite. Sedan ska vi klä granen. Åhh snart är det verkligen jul!

Paramore - Decode

We have to be understanding

Angående debatt igår där de pratade om alkoholen kring jul och att det är så mycket så måste jag säga att ärligt talat så är det inte mer alkohol än någon annan helg. Det har nog folk fått lite om bakfoten för i allafall i min familj så tror jag att det är värre(om man nu kan säga värre) på nyår eller midsommar om det nu är så farligt att vuxna dricker även om de kan ta det lite lugnare. Det är ju inte så trevligt såklart om ens föräldrar ligger däckade på julafton.

Men om det är ett så stort problem så är det klart att barnen ska få en vit jul. Men jag är ju snart vuxen så för min del så får mina föräldrar dricka lite på julafton. Jag ser det inte som en så stor förändring från en vanlig fredagskväll... Snarare att de är nyktrare på Julen.

Jag tänker ju själv festa på nyår och dricka varför ska då inte mina föräldrar få göra detsamma. Jag tror att vi måste ha lite förståelse för dem vuxna på samma sätt som de måste ha det för oss.

Vi måste helt enkelt ta hand om varandra i Jul men annars också. Vi vill ju alla fira en trevlig jul tillsammans. Eller hur?

Fall out boy - Headfirst Slide Into Coopestown On A Bad Bet

Skrattanfall



Helt sjukt roligt klipp

Hippies (Bella försöker vara seriös)



Jag bara älskar den här bilden...

This is what I brought you.

Jag har ju inte skrivit någonting idag men det jag har gjort är väl i princip tittat på Pirates filmerna 1 och 2. Mycket mer än det har det inte blivit. De är så sjukt bra. Det var ett tag sedan jag tittade nu men därför är det roligt att se dem igen. Jag ska nog titta på trean imorgon. Jag älskar Stellan Skarsgård! Jag blir så glad när jag ser honom för han är så cool!

Ikväll är det i alla fall debatt. Det var ju inställt förra veckan men ikväll får man sitta bänkad som vanligt. Det känns roligt. men det är sista avsnittet för det här året. De ska prata om all alkohol som dricks nu så här i juletid. Det är ett bra ämne tycker jag som borde tas upp. Jag tycker dock att det borde vara längre än 45 minuter men jag förstår ju att de inte kan hålla på hela natten. Det går ju bara inte.

Jag tar den här gamla låten som jag upptäckte i Smallville för ett par år sedan, väldigt kort men bra:
AFI - Prelude 12/21

Rövaraskning

Fy fan vilken bra rövaraskning som Håkan skulle sagt, Bella! Promenad låter underbart!
Äntligen kommer du hem och är hemma en stund!
Vi måste bara läsa vår resdagbok då. Jag läser den nu och skrattar typ hela tiden.



Rob Pattinson - Never think

I want to make the right choices

Jag var just inne på Aftonbladets hemsida. En sida som jag ofta är inne på men som alltid gör att jag mår dåligt. Den har gjort mig rädd för allt. Trafiken till exempel. Alla trafikolyckor som sker dagligen. Det är så sjukt många så det går knappt att räkna dem känns det som. Och alla som blir mördade. Alla som blir lurade. Alla som blir diskriminerade. Vår miljö som förstörs. Det är så mycket elände i världen så man vet inte vart man ska börja. Jag vet att det finns folk som jobbar mot allt det här men varför kan inte vi alla göra vårt bästa? Varför kan vi inte bara vara goda? Inte mörda eller lura varandra?

Jag förstår att det är svårt att alltid göra rätt i alla lägen men livet är svårt men det är vårt liv och det är vi som måste lära oss att göra rätt. Det är vi som sårar varandra. Jag vet för jag har sårat och jag har blivit sårad. Det gör ont men det kan inte hindra oss från att göra rätt.

Jag vet inte när det går snett i ett liv eller ens val. Men jag förstår att det kan vara besvikelse på någon och att andra människor påverkat ens val men det får inte göra så att vi väljer fel väg. För vår avsikt ska alltid vara att välja rätt. Och göra rätt mot andra människor men även oss själva.

De som gör brott kan ha varit med om hemska saker men det rättfärdigar ingenting. Alla dessa människor som får lida världen över. Jag känner mig som en fejk bara för att jag känner så här. För hur många innan mig har inte känt så här. Men allt känns så lönlöst på något sätt. Som att hur mycket vi än gör så finns alltid de som gör fel. Även jag trots att de inte fått så stora konsekvenser hittills. Men sårat det har jag gjort och vem vet vad deras val kan leda till.

Kanske fokuserar jag på julklappar och småsaker för att alla stora viktiga saker är för stora för lilla mig som sitter här på min ö som ännu inte nåtts av allt hemskt. Jag vet att det finns gott här i världen men det goda står lite i skuggan av det hemska men jag vill tro på en förbättring. Jag vill verkligen göra det. Jag har sett godhet och därför vill jag tro att det kan bli bättre.

Nej det var inget roligt inlägg men ibland måste jag få skriva av mig och inse vissa saker.
Jag känner mig otrygg bara jag går ut till mitt rum. Vem ska mörda mig här på ön? Ja det kan ju hända varsomhelst tydligen...

Och snälla var försiktiga därute! Ta inga onödiga risker!

The dress

Nu är jag hemma igen. Jag köpte en klänning och ett par silvriga strumpbyxor från H&M. Jag tror jag ska ha klänningen både på Julafton och nyår fast med olika strumpbyxor, röda på Julafton och de silvriga på nyår men vi får se hur det blir med det. 

Nu har jag helt sjukt ont i fötterna efter att ha gått överallt i stan. Nu ska jag pröva klänningen och se hur det känns hemma. Det kan vara stor skillnad på känslan i affären eller hemma. Det är lite jobbigt.  

Superhero

Nu ska jag åka om typ en halvtimme. In till stan igen. Med Martina. Hon ska köpa julklappar och jag ska försöka hitta en klänning till jul och nyår. Hoppas på att kunna använda den till både och. Jättetråkigt väder. Grått och trist.
Jag vill ha snö.

Shoshana Bean - Superhero

I just have to

Jag kan inte hjälpa det. Jag måste lägga upp en till video med Lois and Clark:


Like the old days

Jag var nyss nere för att hämta den rökta julskinkan som Helena rökt åt oss. Och då känns det verkligen som att vi bor på landet. Vi ska ha en vanlig kokt julskinka också men vi fick en rökt förra året och den är så god så jag bad mamma att vi skulle ha en i år också och hon var inte direkt svårövertalad.

Annars så har jag storstädat här hemma så att mamma ska få lite mindre att göra innan julafton. Så nu är det julfint hemma hos oss. Städat och lyssnat på julmusik. Då är det ganska kul att städa. Problemet är bara att hålla det städat fram tills jul men jag ska tjata på allla så att de försöker åtminstone.

Och jusste så har jag sett filmen "In the land of women" med Adam Brody och Kristen Stewart från "Twilight". Den var bra men jag är ju svag för Adam Brody så det kan ha varit därför. Och så har jag tittat på veckans heroesavsnitt. Det var väldigt händelserikt men det är som det ska vara. Inget Gossipgirl avsnitt. Jag vet inte när det kommer igen. Antagligen i Januari. Vilket Smallville gör och jag kan inte vänta. Även om jag vet att Lois inte kommer att vara med förens typ fem avsnitt senare :( Men det är bara att vänta.

Snart ska jag gå och duscha så jag blir lite fräsch. Det kan jag inte säga att jag är nu. Hrmf.

Och Bella: Vi hörs vid sju!

Vi tar väl en jullåt som tips då, Min favorit:
Adolphson & Falk - Mer jul



En vinterbild.
Så här ser det inte ut nu, Bella! Men jag önskar det gjorde det...

I am nothing and everything

Just nu tittar jag på "En ängels tålamod". Det var längesen det gick på tv. Peter Settman har huvudrollen som ängeln Gabriel.  Vi hade det inspelat men pappa spelade över det för ett tag sen men nu har jag sett det igen och bra är det.

Idag har jag inte gjort så mycket alls. Tagit en promenad. Det är typ det. Men ganska skönt.

Destiny part 2

Här kommer Min favorit låt och ett av mina absoluta favoritpar på tv:
Lois and Clark från Smallville



Jag bara älskar par som är menade för varandra. Lois/Clark Chuck/Blair  <3
De är mina favoriter på tv men överhuvudtaget par som är menade för varandra är så vackert...

Twilight part 2

Filmen var hur bra som helst. Alla som inte sett den: Gå och gör det för den var riktigt bra.
Både jag och Elena sa efteråt att vi älskade den och båda ville köpa den så fort som möjligt för att se den igen.
Jag tänkte till och med under filmen att jag ville se den igen. Och det var innan jag tittat klart. Det är inte ofta jag känt så.
Bella och jag var på Rallybrudar för en tid sedan och den var inte bra alls. Det hände typ ingenting men Twilight. Åhh så bra den är. Jag vill se den igen. Det känns inte okej att jag jämför Rallybrudar och Twilight men det är bara för att det är de senaste två filmerna jag sett på bio.

Jaja nu ska jag gå och äta middag.

Idag firar mamma och pappa bröllopsdag. 19 år. Typ lika länge som jag funnits. Sjukt men
Grattis i alla fall!!

En gammal goding:
Hurt - House carpenter

Men jag har fortfarande inte fått nog av min andra låt men det blir tjatigt att skriva den igen
;)

Twilight

Idag ska jag in till stan igen men idag ska jag träffa Elena. Det ska bli roligt och vi ska se filmen Twilight. Hoppas den är bra. Jag har hört att den ska vara det.

Till Bella: Jag glömde uppdatera dig om matchen igår. Den var ganska tråkig och slutade 0-0. United var det bättre laget men lyckades inte :(
Förresten glöm inte att jag ringer dig på båten hem. Typ vid sex. Later!

I want to hold air in my hand, Own the one thing you can't buy

Jaha. Kevin vann igår alltså. Jag tycker det var rätt även om jag inte brytt mig så värst mycket men han var en värdig vinnare. Det måste jag säga.

Vad jag ska göra idag?
Ingenting. Ta det lugnt som så många dagar förr men det är lika skönt för det :)
Manchester United spelar match ikväll. Ingenting jag kommer att missa i alla fall. Hade jag jobbat kvar hade jag varit påväg dit nu men det gör jag inte så jag slipper. Och det känns skönt.






Om en vecka


Vi har alla varit små...




Till och med Mållgan
Så här liten och söt har han varit. Kolla öronen! Det är inte klokt vad gullig han är alltså.

With the moon I run

Nu är jag hemma igen. Det blev bara en julklapp åt Malin idag men jag ska iväg imorgon igen. Då hoppas jag att allt blir handlat. Det var roligt att träffa Charlotte. Vi var först i stan för att sedan åka till Mörby centrum. Och där åt vi på Taco Bar sen åkte jag hem. Och när jag kom hem spelade jag lite Guitar hero. Det var min dag. Fast den är ju inte riktigt slut än. Snart är det debatt. Får jag inte missa.

Winter In my heart

Idag ska det in till Stockholm för att handla de sista julklapparna. Jag tror jag vet ungefär vad jag ska ha så jag hoppas att allt blir klart för det vore skönt. Och jag ska åka buss vilket ska bli roligt för då får jag lyssna på min låt hela vägen på högsta volym på min iphone. Plus att jag får träffa Charlotte :)




Vår Julgran när vi firade Julafton hemma 2006

The beach

Typ till Bella och Malin. Om roadtripen. Trots allt som hände längtar jag tillbaka för det behöver inte vara mer än en bil med tre så underbara människor med helt olika personligheter. Trots lite bråk och en krossad bilruta så skulle jag aldrig velat vara med om det med några andra. Och det gick ju bra. Och så sjukt kul vi hade trots allt.

Fatta vad roligt att läsa vår resedagbok om tio år och minnas... Ni vet var den finns..

"Tänk om inte stranden är bakom den här kullen utan bara en åker" Malin till oss andra när vi ska till stranden i Blåvand. Men vad är det bakom kullen om inte en. Just det. Åker. Bella ramlar typ över Hannah av skratt. Det var bara till att fortsätta gå och stranden fanns där som den gjort när vi var små syster och jag. En av de vackraste platserna enligt mig.


Jag får inte nog av den här låten:
Vast - Don´t take your love away


Dreamteam



Life is a highway

I Understand

Om en och halv timme ska jag åka till Vaxholm och träffa Martina. Nu är det mer än en vecka sedan vi sågs. Så nu blir det antagligen en fika igen. Tobias och Malin ska också åka med men med Sofia och hålla henne sällskap när hon skulle uträtta några ärenden.

Igår gjorde jag typ ingenting. Tittade på Gossip girl som var väldigt bra men också sorgligt. Plus att man blir
lite irriterad men Bella du får se själv. Jag ska inte berätta vad som händer.

Nu ska jag titta på heroes och göra mig i ordning.

Ses senare när jag kommer hem!

Forever


Destiny

Destiny  Lois and Clark

Vast - Don´t take your love away
Lyssna och njut!

Gazing up at the stars

Jag såg på debatt i torsdags och den handlade om dödshjälp. Först tänkte jag intressant men sen
fick jag panik för jag insåg att jag inte ville börja fundera på den frågan nu. Jag vet ju att det är en viktig
fråga men jag vill inte tänka på döden. Inte nu. Varje gång jag gör det får jag panik som jag vet att de flesta får.
När jag var typ nio år så kom jag i en fas där jag inte kunde sova för att jag tänkte på just döden och då så sa
mamma till mig att det nog var som i Bröderna lejonhjärta att det nog fanns ett nangijala och det gjorde mig lugn men ibland kommer tankarna tillbaka och då är det nästan omöjligt att sova. Inte ens Nangijala kan lugna mig.

Men kanske är det detta som gjort att jag inte kan lämna barnfilmerna som jag älskade som liten eller barnfilmer överhuvudtaget. Även om jag får en obehaglig känsla när jag tittar på bullerbyn. Inte någon lång känsla. Men den känns. För jag vet att den aldrig kommer tillbaka. Barndomen. Fast jag tittar vidare och då kommer alla lyckliga känslor som gör att jag kan gå vidare. Allt det vackra i Astrid Lindgrens filmer som jag aldrig kommer att släppa tror jag. Hur gammal jag än blir. Och jag tänker inte bli en tråkmåns som vuxen. Eller en vanlig vuxen åtminstone. Det vill jag inte iallafall. Det är väl så man gör man tar saker man lärt sig i livet och använder det senare. Därför tänker jag ta det bästa från förr och ta med mig det för det är ju en del av mig. Varför lämna det bakom sig?

Och att bli vuxen. När blir man det? Jag tänker inte dricka kaffe bara för att typ alla vuxna gör det och för att det
anses som coolt. Då är jag som en femåring och gör tvärtemot.

Jag tänker göra som jag vill! Men utan att trampa på andra...

Iron Maiden - Dance of Death

Oj vilket inlägg men jag tycker det behövs för jag är trött på allt tjat om att bli vuxen. Och beter du dig inte som det är du inte normal. Och begreppet normal kan ju också disskuteras men det får bli en annan gång.

The colors of life are gray

Idag har jag, Malin och Sofia varit till Nacka forum och köpt julklappar. Faktiskt bara julklappar men jag hade velat köpt en klänning till jul och nyår men det får väl bli senare då. Jag är ju inte riktigt klar med julklapparna än heller.


"Du får andas lite försiktigt" Sune


There must be a reason for us to be down here

Idag ska jag gå ut och gå med Bella som är hemma typ en dag som är idag. Alldeles för kort men det är så det är. Snart är det ju jul och då är hon hemma längre. Då får vi träffas.

Jag tittar på Bert och snart ska jag göra mig i ordning litegrann för jag ska vara med Malin innan jobbet för att sedan åka hem en timme senare. Jag tänkte handla lite också bland annat jordgubbste. Jag måste ha nåt te som är gott. Förut drack jag ett te som heter white te. Det är jättegott men nu har de gjort om det så det smakar piss. Inte gott alls. Så nu får jag hitta ett annat. Och jordgubbste är jättegott!

Edguy - Superheroes


Pengar är inte allt!

Jusste jag har glömt att berätta att jag läst ut boken som Malin tvingade mig att läsa
Den hemlige kocken av Mats-Eric Nilsson och jag måste erkänna att den var bra. Inte så rolig att läsa men en ögonöppnare verkligen. Nu vet jag att den mesta maten är fejk och att vissa saker ska jag undvika i framtiden.
Läs den du också för den är värd det. Alla borde läsa den och tillsammans säga ifrån mot detta fusk som sker hela tiden.

Jag förstår inte varför alla vill lura oss vanliga människor. Och för pengar också. Det känns så smutsigt. Och sen säger de att men vadå. Allt står ju i innehållsförteckningen. Men varför byta ut saker och ge dem ett nummer istället. Är inte det att lura folk. Vad är det då?

In flames - The Quiet Place

We are falling - Falling to rise

Nu är det första december och vädret är skit som det brukar vara. Snön kommer antagligen att komma dagen
efter julafton och ligga kvar tills i maj typ.
Så skulle pessimisten i mig sagt men eftersom jag försöker hålla humöret uppe så kommer det blir bättre snart hoppas jag. I alla fall frost så att det inte är så lerigt. Det är så tråkigt när skorna är alldeles skitiga när man ska någonstans. Men det gillar ju jag i och för sig. Äh vad fan. Jag kan inte vara såå positiv alltså.

Edguy - Painting on the Wall

När jag ramlade i rulltrappan så blev jag rädd. Inte när det hände utan efteråt för jag tänkte på hur det kunde ha gått.
Det gjorde inte ont just då utan efteråt. Och det såg inte vackert ut. Jag har blivit mer rädd på något sätt. Rädd för att ramla igen. Jag har aldrig varir rädd för det förut. För jag ramlar inte. Så var det men nu har jag tappat den tron och det känns jobbigt. Jag har ramlat endel förr men då var jag liten. Med cykeln och annat men det här var annorlunda. Det var farligare på något sätt. Och det väckte mig. Men samtidigt vet jag att det inte får stoppa mig. Ärren kommer alltid finnas kvar som ett minne.

Jag har tittat på första avsnittet av julkalendern och den är ingen katastrof i alla fall. Den var faktiskt helt okej men det är svårt att säga innan jag sett mer. Hoppas att den fortsätter att vara bra!