Upp och nervända världen

Nästan hela nyheterna handlade om den nya litteraturnobelpristagaren. För att sedan prata typ tio minuter om floden som förgiftats och där allt liv har dött. Och byar förstörs totalt.

Jag vet inte vad ni tycker men någonting känns fel här.

Å andra sidan borde miljön vara ett problem som jämt ska tas upp men pengar går före jordens överlevnad.
Det är lättare att tänka på än miljön. Jag fattar. Vi tänker kortsiktigt. Även jag.

Debatt handlade om vakter som tar till onödigt mycket våld och minkkriget som sker i Sverige just nu.
Ni vet ju vad jag anser om våld. Det är vidrigt. Vet inte om jag ens skulle göra det av överlevnad. Men att slå någon bara för att man kan är vidrigt. När jag ser sånt på tv så får jag såna obehagskänslor.

Minkkriget som håller på nu är att djurättsaktivister släppte ut 17000 minkar i det fria. Många av dem överlever nog inte men det skulle dem inte göra i alla fall. Hur kan man vilja gå med en djurpäls på sig. Det är ju inte ens för att hålla värmen utan bara för någon sjuk modetrend som för övrigt är sjukt ful men det hör ju inte hit kanske. Men istället för att göra detta så borde man göra på ett annat sätt. Försöka få till en ändring. Jag tror majoriteten är emot det.
Jag har pratat om det här förut, djur som far illa, till exempel korna som drunknade i sin egen avföring. Ordet djurplågeri räcker inte. Det är ondska. Att man kan behandla djur på det här sättet?? Varför skaffar man en bondgård om man inte älskar djuren och ger dem respekten de förtjänar.

Min elvaåriga syssling Calle och jag pratade om djurplågare, som den där idioten som brände upp en kanin eller vad det var och la ut det på youtube. Jag blir galen när jag tänker på allt. Eller åsnan som man satte fallskärm på och lät flyga. Det gör ont att tänka på. Olidligt.

Jag tänker på Alfons som alltid vill sova hos mig, som pussas, som pratar. Han är inte dum. Han har själ som oss. Förmodligen en större själ än vi. Om djur var så menlösa så varför har alla husdjur eller äter kött. Bara för att vi människor tror oss vara bäst och störst betyder inte det att det stämmer. Usch jag skäms för oss...


Music is my time machine

Eminem - Cinderella Man