I am looking for inspiration

Jaha, Det är mycket nu eller inte just precis nu men i skolan bland annat. Tenta på måndag och jag vill verkligen klara den. Men det kommer bli tufft. Vi hade en studiecirkel i skolan idag och det var välbehövligt må jag säga. Födelsedag imorgon men det hindrar inte pluggandet utan måste plugga även då men klockan två kommer Bella hit och på kvällen blir det eldning som vanligt. Skulle inte vilja vara utan det för allt i världen.  


Dream until your dream come true

Home


Temporary home


Vad skulle Astrid Lindgren ha sagt?

Tittade på dokument inifrån igår och avsnittet handlade om barnaga. Som är olagligt men som nu mer och mer verkar vara okej. Att en lärare ska få slå ett BARN hursomhelst för att det har varit jobbigt är ju inte klokt. Att en vuxen människa ska få ta till slag för att en 10åring är uppkäftig. Skriker vi inte längre: Ge dig på någon i din egen storlek?

Att komma och säga att få stryk som barn bara har gjort dig gott eller att du blivit härdad tack vare det duger inte. Det duger inte att säga att barn nu för tiden får allt eller att de inte visar någon respekt. De är barn, de förstår inte bättre men de förstår ord. Och det är de som ska komma ur din mun, inte som hot om våld för att sedan leda till våld, utan en förklaring om varför det den gjorde var fel, men blir man slagen så kommer man tro att är det okej för mamma och pappa så borde jag väl kunna slå vem som helst. Det kan ju också bli tvärtom men jag skulle inte vilja att mitt barn såg på mig med skräck istället för kärlek. Jag fattar inte hur någon kan vilja det. Jag har inte barn, men jag har varit ett själv och skulle jag ha känt skräck inför mina föräldrar istället för kärlek skulle jag inte kunna klara mig. Det är dem som ska älska mig vad som än händer. Inte slå mig så fort jag gör fel. För fel gör man alltid, det är oundvikligt att inte göra det och ska man få en smäll varje gång, nej det går inte.

Att man sen kan slå ner en okänd tioåring för att den kallar mig idiot, skulle göra mig till just en idiot. Nej, gå iväg! Eller prata med barnet. Att slå ger ingenting. Ge barnen samma rättighet som oss. De är som vi för 10 år sedan. Var är igenkännandet? Det måste va för att alla pensionärer är fossiler som inte kommer ihåg hur det var. Men en person mindes, och det var Astrid Lindgren. Vad skulle hon ha sagt? Hon som förespråkade ickevåld och framförallt att förbjuda barnaga. Barn kan inte försvara sig, därför måste de ha ett juridiskt försvar, även om det nu gås förbi. Kanske är det de vuxna som borde veta hut?

Papa Roach - Broken Home




Ettor och nollor

Men mina vänner, nu var det ett tag sedan och det är ju inte okej egentligen men ibland blir det så :( men jag ber om ursäkt...

Förklaringen till de frånvarande inläggen stavas plugg. Fy fan vilken period det varit. Men imorn är den över för att övergå i nästa princip. Nu har det varit seminarieuppgifter som skulle göras och efter detta är det tentaplugg men inga uppgifter i alla fall. Bara det att efter tentan är det fältkurs igen, så kort sagt, det är mycket nu. Dessutom har jag blivit förkyld, så jag har haft en del tuffa dagar nu men jag ser ljuset.

Ja, det är sjukt ljust nu och så underbart det är alltså (så länge jag har solglasögon, annars får jag ont i huvudet, jag är sååå ljuskänslig) Men att det är ljust så här sent är så härligt och jag kan se sommarlovet någonstans i fjärran och längtar.

Annars har det inte hänt NÅGONTING. Det känns som att jag inte gör någonting annat än plugga och det är väl så det ska vara antar jag men det är tråååkigt. Den här veckan har varit så i alla fall. Men den här lär det bli lite annat iaf.

Jag har börjat lyssna på Promoe igen. Oj vad jag gillar honom. Varför jag börjat med det igen är för att jag inte HUNNIT lägga in nya låtar i mobilen, har inte orkat pressa in det och då körde jag på med alla låtar som fanns för jag inte orkade lyssna på HIM om och om igen ;) Och då var det Promoe bland annat som lyssnades på och han är bra han.

Nej nu ska jag skriva ut min seminarieuppgift som ska lämnas in imorn, sen ska jag lägga mig och titta på Kommisarie Winter som börjar om fem minuter sen sova. Ska upp typ halv 6 imorn(!) för jag börjar åtta och bor man på en ö så är det upp i ottan som gäller då (inte bitter alls)

Jusste kommer ni ihåg på Rymmen som gick för ett antal år sedan. Så bra fredagsunderhållning. Jag kollade på det på Youtube och oj vad det var bra. Jag säger bara Hjalle och Heavy. Det är lite skillnad mot vad som visas nu. Det är bara att inse. Det var bättre förr... Haha. (Kul att fångarna på fortet ska spelas in igen med Agneta och Gunde också, jag ser framemot det iaf) Haha, jag och mina gamla program.

Promoe ft Afasi - Ettor och nollor


All is lost sold your souls

Man(Malin) har sagt mig att det förra inlägget var en dålig uppdatering, vilket jag inte håller med om då det är en jättebra låt men i alla fall så kan jag väl säga var jag gjort idag. Jag har varit och sett och lärt på mitt framtida sommarjobb. Det kommer att bli bra tror jag. Roligt.

Sedan så träffade jag Martina, vi käkade på Winbergs och gick runt i Vaxholm, inte det skönaste vårvädret men man får ta det som det är helt enkelt. Värmen kommer att komma.
Sen for jag hem och skulle ha pluggat mer än vad jag har gjort men det får bli hårdare tag imorgon förmiddag för sen ska jag till stan och träffa Charlotte och Jennifer, det ska bli roligt det.

Nu lyssnar vi på musik som varje fredag, jag fattar inte, jag lyssnar jämnt på musik men ändå får man inte nog. Hur kommer det sig? Det är inte ofta som jag vill ha tyst. Eller som jag har tyst. Vilket inte är så bra egentligen tror jag men så är det.

Jag har börjat titta på Skärgårdsdoktorn också. Eller inte börjat men ni förstår vad jag menar. Kan vara det härligaste som finns. De ska ju spela in filmen i sommar och jag tänker anstränga mig som fan för att inte få några förväntningar men är rädd att jag kommer att misslyckas...

André Rieu - Love theme - From Romeo and Juliet




Avantasia


Is your journey over or has it just begun?


What a show!


Maybe all the things that you know that are precious to you Could be swept away by fate's own hand

I onsdags var jag och Martina och såg flickan från ovan. När vi kommer ut från bion och frågar varandra hur vi tyckte den var så svarar båda bra från början. Men efter att typ ha analyserat sönder den scen efter scen i princip inser vi att den inte alls var särskilt bra. Det är lite så det är med mig. Analysera sönder alla filmer jag ser typ. Haha, men vi hade såå sjukt kul efteråt så folk på bussen måste ha blivit rejält irriterade på oss men vem bryr sig. Haha. Jag kom att tänka på hur olika man är med folk. Jag tror att när andra folk är med mig och martina känns det lite konstigt för vi har lite speciell humor sådär. Fast så är det med Bella också (citaten är lättast att dra med henne för hon vet det mesta som jag vet;) haha)

Nu har det ju varit påsk också. Ingenting speciellt med det faktiskt förutom att Bella var hemma och det är alltid lika underbart när hon är hemma. Vi gick en låångpromenad i söndags, haha, där jag fastnade i ett kärr två gånger, man kan väl säga att jag gick igenom isen, inte så snällt av dig Bella att skratta men det var rätt roligt faktiskt. Och att jag gjorde det två gånger också (en gång hade ju kunnat räcka tycker man) Det fulaste var vägen hem då det chippade från stöveln hela tiden, haha. Ännu ett minne.
Du kommer att ta körkortet innan sommaren, utan att tveka. Jag tror stenhårt på dig för då ska vi ut på äventyr ;) Haha. Och med Tom Cochrane strömmande ur högtalarna för att "life is a highway"

Jag failade på sista tentan men det visste jag redan så det kom inte som någon chock men nu ska jag och Sara plugga tillsammans så då blir det andra bullar. Någon gång måste bli den första, och det var rätt tenta att kugga på i alla fall med tanke på att den bara var på en bok :)

Snart är det sommar, våren är redan här trots det lilla bakslaget igår, kavajen är på, solglajjorna sitter utan att man behöver känna sig dum och sneakers kan snöras på. Jag är lycklig! Lite varmare bara.

HIM - Ode To Solitude