Stupid! Yes sir...

Nu har jag varit hemma i två dagar för att plugga och skriva på ett grupparbete om trafikproblemet i Norrtälje och vill hela tiden babbla om miljöfaran med att köra bil. Det sitter väl i sen jag skrev ett arbete i 3an om hållbart samhälle. Och insåg att samhället är något jag brinner för. Och som ledde mig fram till Samhällsplanerarprogrammet till sist ;)
Det är en så viktig fråga och att man inte anstränger sig mer för att ändra på vårt samhälle är lite märkligt men den här världen är väldigt märklig överhuvudtaget. Att man kan sno en helikopter och råna en bank 2009 är också märkligt om än smart.
Trots det här informationssamhället vi har så är vi på nåt sätt lika dumma som på grottfolkens tid. Det är också märkligt. Det ena dumma efter det andra. Vi är inte rationella. Vi vet att vi inte ska röka men ändå gör vi det. Vi vet att bilen leder till att världen så sakteliga förstörs. Ändå vill många skaffa körkort och bil för att kunna hålla individualismen vid liv. Valfriheten är såå viktig i en stad. Och för det krävs tydligen en bil.
Åka kollektivt är ju inte lika bra för då kan vi ju inte välja själva. Att det är såå mycket bättre för miljön. So what! Dumt. Ja. Just det. Men det stoppar oss inte. Ingenting ska stoppa oss. Är det någon som gör det så är det bara att köra på ändå. Vi kan ju inte ha fel. Noop.. Det är alla andra som har fel. Och inget ansvar ligger på mig. Aldrig. Kanske får vi för mycket information. Att det blir för mycket helt enkelt. Vi vet inte vad vi ska tro på. Man kan ju hoppas det. Jag vill inte tro att vi är så här korkade. Men en sak är säker det går inte att förneka att koldioxidutsläppen är dåliga. Men det kanske vi ska strunta i. Det kan ju säkert någon i framtiden lösa. Inte vårt problem. Inte förrän vi själva drabbas. Men då är det alla andras fel såklart.

Back to basic

Sommaren är väl slut antar jag...
Tillbaka till svart igen.. Men jag gillar det :)

Nej nu måste jag plugga. VERKLIGEN!

Jag ska nog ta och läsa gruppens sammanfattningar på engelska boken Urban Social Geography som orsakat mycket ilska i min klass. Den var helt sjukt svår men samtidigt väldigt lärorik trots allt.

Later!

Ännu en:



"Faller en faller alla som ett domino"

Promoe

Jag har så sjukt mycket att göra just nu. Det känns väldigt overkligt måste jag säga men så klart roligt också. Att vara påväg någonstans. Jag är ledig två dagar nu. Eller ledig och ledig. Det är tentapluggande som gäller dessa  två dagar. För på fredag är första tentan. Nervöst måste jag säga... Nej jag ska inte vara tråkig och prata om skolan även om jag tycker det är intressant.

Låttips, det var ett tag sen:
Promoe feat Timbuktu - Ge oss Sverige tillbaka
Promoe feat Afasi - Ettor och Nollor
Promoe feat The Same - Grovmaskiga nätet
Det trodde jag aldrig...

Men sen lyssnar jag sjukt mycket på
Beyonce - Sweet dreams men den är det ju många som lyssnar på just nu kan jag tro men den är sjukt bra. Jag tyckte inte det först men nu så...



Locking up the sun

Nu är det alltför längesen sist men dessa två senaste veckor har varit minst sagt hektiska. För ungefär 2 veckor sen så började den första dagen på Stockholms Universitet och sen dess har det varit fullt upp. Och känslorna har gått upp och ner, ner och upp om man så säger. Ena stunden är det panik och jag fattar inte hur jag ska hinna med alla böcker och klara av allting och nästa stund känns det jättebra och det är roligt och intressant men just nu fattar jag inte hur jag ska hinna med allting annat. Hur ska man hinna ha ett privatliv när man går Samhällsplanerarprogrammet på Stockholms Universitet? Det är en fråga som jag själv och många andra på det här programmet ställer sig. Jag hoppas att svaret kommer att bli att allt löser sig och att man snart kommer in i allt. Det är många sköna människor som är mina klasskompisar än så länge i alla fall. Alla är snälla och trevliga. Det är konstigt att tänka sig att allihopa är där av ungefär samma skäl som jag. Men såklart roligt också. Första dan var det helt sjukt nervöst och allt sånt. När jag kom dit såg jag en tjej som satt på en bänk utanför föreläsningssalen vi skulle till och jag tänkte att varför ska jag inte gå fram till henne och prata med henne. Det visar sig att hon är nästan exakt lika gammal som jag på datumet nästan, jobbat på ICA precis som jag med skitchefer och gissa vad hon heter jo Emeli. Man kan säga att vi klickade direkt ;) Så det var en bra början och allt som allt har allt varit bra. Förutom vissa panikattacker ibland men det är ju jag så att det är ju inget konstigt.

Vad har jag annars hunnit med då. Inte mycket. Min Bella har åkt tillbaka till Örebro och nu är det endast kommunikation över telefonen som gäller igen men det går ju bra det med. Det gick ju bra förra året :) Och planera är ju något vi kan ;) och något jag lär mig även i skolan ;)

Familjen och jag var och såg Beck på bio. Den var bra ungefär som de flesta beckfilmer men beck är ju alltid beck ändå :)

Snart kommer Flickan som lekte med elden upp på bio och det ska bli så roligt att se den. Det roligaste är nästan Paolo Roberto. Det är det coolaste med den boken nästan. För att det blir verkligt på nåt sätt. Och att Stieg Larsson valde honom och att ha med honom utan att Paolo visste om det. Det är coolt. Det gör mig så sorgsen att Stieg inte finns mer. Varför skulle han ryckas ifrån denna värld? Så sjukt märkligt.

Roslund och Hellströms böcker kommer också att bli filmer och dom som ska göra dom är SVT drama och jag måste säga att det känns rätt. Jag har alltid gillar SVTs dramaserier. Btw fick ju De halvt dolda pris på Tvkristallen vilket var heeelt rätt och jag blev så glad för Jonas Gardells skull. Men iallafall så tror jag att det blir fantastiskt. Jag undrar vem som spelar Ewert Grens. Och hoppas att det blir lika bra som böckerna för det förtjänar dom. En annan cool grej var att när jag var på Willys i Mölnvik (Gustavsberg) för ganska så längesen så får vi syn på ingen mindre än Börge Hellström och jag blir helt ifrån mig. Jag frågar inte om nån autograf eller så. Sån är inte jag men det är första gången( Om man inte räknar med när jag såg In flames på Gröna Lund) som jag blir på riktigt påverkad av en offentlig person. Det var mäktigt att se någon sån person som jag verkligen ser upp till. Jag ser så fram emot dessa filmer. Jag måste försöka att inte bli lika besviken som Män som hatar kvinnor och inte se alla felen utan bara vara glad över att dessa fantastiska böcker blir filmatiserade.

Dessutom längtar jag efter nästa Twilightfilm. Som fan. Det börjar bli dags nu alltså.. Men man får vänta tills november. Suck...

Nu är det sooova som gäller och man kan ju sova ut imorron. I alla fall en liten stund :)

"Hallå i Gökboet" Bellas favorit i Segemyhr ;) Värsta bra citatet jue.

Ajö