Man of Sorrows

Ibland stöter man på guldklimpar, det är ofta ut av en slump man gör det men det är bland det bästa jag vet. Det är dessa lugna rocklåtar. Som har det.

Jag kan dra några av mina finaste favoriter, lyssna in dom och njut:


Edguy - Blessing In Disguise kan vi börja med, där har ni mitt bloggnamn också, så vet ni det men framförallt, låten är fantastisk.


In flames - The Chosen Pessimist Så fantastiskt bra. Evil in a closet är en annan underbar.


Hurt - House Carpenter Sjuukt lång men man får spola förbi det porlande vattnet så kommer ljuv musik.


Katatonia - My Twin Ja men lyssna bara, briljant!


Submersed - Hollow Jag lyssnade sönder den för några år sedan men får fortfarande rysningar när jag hör den.


The Rasmus - Justify Lauri Lauri LAURI! Åh vad dem väcker minnen om en annan tid, haha.


VAST - Don´t take your love away
Men ingen kan ju vara förvånad! Kanske inte ens är rock men vafan!


Three days Grace - Someone who cares
eller Never too Late, Hepp hepp.


Och den senaste i skaran: Bruce Dickinson - Man Of Sorrows Jag säger bara lyssna in den. Fantastisk text med en fantastisk sångare som ger låten exakt rätt känsla.


Från mig till er! God Lyssning!

The Hero



Jag läste ut en biografi om min idol Bruce Dickinson för nån dag sen och han sjönk ju inte precis i mina ögon efter den läsningen. Alltså lyssna på det här. Han sjunger i världens största band Iron Maiden, som om inte det räckte så är han pilot, författare plus att han är fäktare(fäktare!) och en rätt duktig sådan tydligen. Han är helt hyper verkar det som. Troligtvis har han ADHD. Han är helt fantastisk. Han skriver fantastiska texter och sjunger otroligt bra! Det mest fantastiska i boken var när man beskrev hur det var när Bruce för första gången sjöng i Iron Maiden, det var som att han hade kommit hem...

Vi tar väl en Iron Maiden låt som jag älskar och kan lyssna på hur många gånger som helst typ:
Iron Maiden - Dance Of Death
plus en med bara Bruce:
Bruce Dickinson - Tears Of The Dragon
De skivor som de gjorde efter återföreningen efter att Bruce lämnat för att göra en solokarriär ger mig rysningar. De har varit mina idoler så länge nu och de här skivorna har vi här hemma och var något jag lyssnade på när jag var mindre. De minnena från när man lyssnade då kommer tillbaka så fort jag hör de första små sekundrarna på vilken låt som helst nu. Jag lyssnar inte jämnt på dem men de är hjältar... Ungefär som In Flames är ;) Och deras låtar kommer alltid att finnas där, tur är väl det ;)

Watch the waves come rolling home

Tog precis en promenad runt viken, det var skönt. Annars pluggar jag. Eller försöker i alla fall.
Nu har jag lite bestämt mig för att det är vår trots snön som ligger kvar och inte tycks vilja försvinna men snart så hoppas jag på. Vill så gärna slänga bort vinterjackan och ta på mig kavajen plus andra skor och somrigare/vårigare kläder :)

När det börjar bli vår såhär kommer jag att tänka på en påsk för några år sedan eller det börjar väl bli många år sedan nu. Gammal som jag är ;) I alla fall så var vi hemma hos Bella på hennes tomt. Vi satt i varsin hängmatta och åt ur våra påskägg. Det är sånt som man saknar och då som man saknar sin bästis. Att bara kunna sitta tysta och käka godis i varsin hängmatta, att veta att man har varandra, det finns ingen tvekan. Så är det förresten med alla bra vänner. Man kan prata om skitsaker, så som att oj nu råkade jag dra ner en lampa här lite (du fattar Bella) eller större saker. Man kan gå varv efter varv. Man kan prata hur mycket som helst ena gången för att nästa gång knappt säga någonting. Åka på roadtrip eller till London. Prata minnen och framtid eller om vadsomhelst...

Har någon missat att det är det här jag vill ha nu, jag skulle göra nästan vadsomhelst för att vara där:



Rihanna - Rockstar 101
Plus kanske:
Tom Cochrane - Life Is A Highway eller Stone Sour - Socio ;)

Herregud, den killen kan sjunga!

Adam Lambert - Sleepwalker

Och han gör det otroligt bra!

There might have been a time When I would give myself away

Jag fattar inte, har helt tappat gnistan att skriva här, kanske har jag tagit de flesta ämnena som finns att skriva eller också finns inte inspirationen. Det känns så tråkigt att bara skriva om vad man gjort men det är väl det som är meningen antar jag.

I lördags var vi ute, Charlotte kunde inte följa med för att hon var sjuk, så tråkigt att hon inte kunde följa med men det kommer fler gånger! Det blev jag, Emma, Jennifer och Johanna en stund. Jag hade roligt som vanligt med dem. Dagen efter skulle jag ta mig till mormor. Eller mamma och pappa skulle ta mig dit så jag åker till Sickla utan mobil (alltså batteriet hade tagit slut). Vilket gick förvånansvärt bra. Fattar inte hur man klarade sig förr? Jag kände mig som en halv människa typ, haha. Det var som en gång i gymnasiet när jag glömde mobilen hemma. Då hade Charlotte såklart blivit försenad och kunde inte hämta mig på utsatt tid fast jag klarade mig då som nu. I alla fall var det väl inte den skönaste bilresan jag varit med om, mamma och pappa tyckte det kunde vara trevligt att ta en kringelikrok väg (den så kallade "gamla vägen") till mormor och jag kände för att spy.

Jag var till Kiruna i veckan en snabbis på fältkurs. Det var roligt men gud vad det är öde där ändå. Deras finaste byggnad skulle vara deras kyrka, jag var inte imponerad. Har sett många kyrkor som är såå mycket finare men det är ju en smakfråga, haha. En sak som inte var så rolig var att jag skar mig på min rakhyvel i fingret. Fråga mig inte varför! Det måste ha varit för att det var så dött där i Kiruna, det måste ju vara lite action, haha. Så nu kallas jag för Rakis men jag gillart. Det är rätt så gulligt. Eller om jag säger så här, det kunde ha varit värre! Vi hade så roligt alltså! Förutom skärsåret!

Sen kom vi hem i onsdags och redan igår satte vi oss i skolan och började skriva på vår fältrapport. Jag kunde knappt ta mig upp på morgonen, så sjukt trött men det var bara att släpa sig upp i alla fall. Härdade ut i skolan tills klockan två ungefär då jag skulle träffa Martina i stan, tog en fika, eller hon tog en latte medan jag tittade på, satt och pratade ett par timmar. Hon ska till Gran Canaria så vi ville hinna ses innan hon skulle åka. Efter det skulle jag möta Emma för att åka hem till Charlotte och titta till henne och ge lite "pigga-upp-presenter". Det var otroligt skönt att se att du blivit bättre! Hör av dig när du orkar ses! Och njut av "Ebba och Didrik" ;)

Sedan åkte jag och Emma in till city igen och mötte upp Jennifer för att käka i Kungshallen. Sedan skulle de på bio men eftersom jag bor på den här ön kunde jag inte stanna med dem tyvärr. Måste flytta så att jag kan göra sånt! Men idag är jag här hemma och det känns skönt.

Sjuk vecka men jag har haft otroligt mycket roligt. Önskar att det var så jämt! Men det är ju som det är, man kan inte ha kul jämt men man kan sträva efter det! Jag trivs faktiskt den mesta av tiden förutom när folk antar att det borde vara på ett visst sätt. Att det är dit man ska sträva. Att det är det enda viktiga men ledsen, jag gör det på mitt sätt!

Adam Lambert - Whataya Want From Me



Locate what swallows life

Jaha ja, På måndag bär det av till Kiruna.

Just nu längtar jag till våren och sommaren. I sommar ska jag jobba i receptionen på Vaxholms vårdcentral. Det ska bli spännande och rätt så skönt med ett jobb där man vet sina tider och exakta veckor. Visst finns det fördelar med de båda slagen men jag har svårt för ett jobb där de bara kan ringa och fråga om man kan jobba. Då är det skönare att veta alltså..

Jag hade tenta igår och jag är nästan säker på att jag kommer behöva göra om den men det känns inte så farligt. När jag fick den och såg första frågan satt jag som ett frågetecken, haha. Jag fattade int eett smack av första frågan. Det gick väl lite bättre med de andra frågorna men fortfarande inte bra. Men tentalunchen efteråt var däremot desto bättre. Har blivit en väldigt trevlig vana måste jag säga.

Sedan mötte jag upp Martina för att åka hem till Vaxholm tillsammans och fika en stund vilket också var väldigt mysigt :)

Nej nu har jag inget mer att skriva..

Just nu lyssnar jag på HIM och Andreas Grega, sjukt olika musikstilar men jag gillart! Varannnan Andreas Grega, varannan HIM plus några andra låtar på slutet:

The Saturdays - Ego
OneRepublic -  All The Right Moves
Journey - Dont stop believin
Cheryl Cole ft Will.I.Am - 3words

Grymma!!


20 dresses

Här kommer tjugo av mina klänningar, ber om ursäkt för dålig kvalité men borde gå att se någorlunda :)













































HIM - Dying song

Men va vad det dom sa?