One week

Jaha så har det gått ungefär en vecka sen jag skrev.

Martin, Johan och Henrik var här med mina småkusiner torsdagen och fredagen för att riva Mormors gamla altan och bygga en ny. Det gjorde dom klart på två dagar alltså. Helt otroligt duktiga dom var. Jobbade på väldigt bra. Jag var med lite grann och bar brädor bland annat. Snickeriet lämnar jag varmt över till dom. Hehe.

På lördagen bar det av till Stockholm för att kliva på Cinderella tillsammans med Johan och Lisa. Som tur var var det ingen inspelning den gången. Vi åt en trerätters middag som var helt otroligt god. Mums. Sen drack vi en massa drinkar men inte för många. Jag blev inte så full men mamma sa att jag drack henne under bordet eller vad det nu heter. Haha. Men det syns nog inte så väl på mig. Det var ett stort gäng på 19 stycken som var med. Jag var yngst där. Men det var roligt.
Men det vore roligt att åka på kryssning med några i sin egen ålder och utan mamma. Och så måste du ju åka färja Martina eftersom du aldrig gjort det. Jag har gjort det ett flertal. Kommer du ihåg finlandsresan 2005 Bella? Vi som förökte tjäna pengar i den där myntmaskinen. Haha. Det var tider det. Och vi blev fotade när vi klev på och köpte alla korten för dyra pengar men det var det värt. Vi spelade ingenting den här resan.
Jag började få ont i halsen på lördagen och insåg att det var en förkylning på gång. Men den blev inte så farlig turligt nog. Men det var jobbigt att gå runt med halsont där på båten. Men på söndagen i alla fall så gick vi till Taxfreen för att köpa lite godis och annat. Jag köpte en flaska mousserande vin som Lisa tipsade om. Det får vi testa sen, Bella!

Måndagen var jag bara hemma och vilade men jag blev sjukt uttråkad snabbt. Jag fattar inte att jag typ jämnt var hemma för ett tag sen och inte gjorde ett skvatt. Det är så tråkigt men det behöver man också ibland. Jag kollade på Dirty Dancing 2 bland annat. Den är så sjukt bra. Jag har lånat den av Bella förut men har nu köpt den själv :)

Tisdagen spenderades i stan med Martina. Jag köpte dom här av henne som hon inte ville ha men som jag också provat förut och efter att ha provat dom återigen så bestämde jag mig för att jag ville ha dom.

Så ser dom ut fast i färgen svart. Snygga va?
Och sen så köpte jag ett par svarta sandaler med fransar på. Det kanske kommer en bilde senare. Och så en röd jeanskjol. Lyckad shoppingdag. Helt sjukt härligt väder i Stockholm. 
På båten så träffade jag Sofia. Det var ett tag sen. Hon frågade om jag bodde kvar. Oh ja men jag åker inte båten så ofta och inte de tidiga båtarna så man ses ju inte så ofta. Men det var roligt att prata en stund och höra hur det var med allt.

Imorgon kommer du hem Johnnyboy och så kommer Martina hit för ett Bertmarathon ;) Can´t wait!

Nej nu måste det komma ett låttips:
Christian Walz - Atlantis
Ciara - Pucker Up

You could try to remember all I did for you,  all the things you forgot
But for me there is no more Forgive and Forget
Only forgetting
great song


A lot to do

Jag ska berätta vad som hänt sen sist.

I lördags kom Farmor och mina fastrar med flera på besök och det var trevligt. Vi var nere vid vår brygga och fiskade. En av mina kusiner var precis som jag när jag fick fisk när jag var liten. Helt galen. Jag var överlycklig när jag fick sitta där på bryggan med Pappa och meta. Helt fantastiska stunder.

Senare på kvällen bar det av in till Vaxholm för att gå på danshow där en stor del av Peterbergssläkten medverkade. Det var nästan så att jag började gråta när jag såg hur duktiga dom var. Helt otroliga. Jag vill också dansa!

På söndagen träffade jag Charlotte i stan och det var väldigt mysigt. Det är allt för sällan vi ses tyvärr... Men vi gick runt och njöt av det vackra vädret. Vi åt på tacobar och sen köpte vi glass i gamla stan och satte oss utanför slottet vid vattnet och pratade om sommaren och annat. Jag köpte ett par asballa rosa solglasögon från Gina Tricot och Roslund och Hellströms senaste bok.

På måndagen bar det återigen av in till stan men med Martina den här gången för att äntligen få se 17 again som vi pratat om länge. Vi tyckte jättemycket om den båda två. Och Martina kunde till och med tänka sig att se den igen. Vilket hon inte ofta vill. Ganska bra betyg tycker jag :) Att jag gillade den är ingen större överraskning. I alla fall inte för mig ;)
Jag köpte en baddräkt på HM också :)

Igår var jag och Malin på Varvet och bottenmålade en hel massa. Herregud.

Och idag var jag där igen fast själv. Det var meningen att jag bara skulle klippa gräs och åka hem tidigt men så blev icke fallet. Jag tejpar en båt, bottenmålar den, klipper sedan gräs i 2 timmar och inte nog med det städar jag ur en stor segelbåt. Det går inte att lita på tiden som är avsatt för hemgång. Det finns alltid saker att göra. Jag är helt slut med andra ord. Ont överallt men det känns underbart! Även fast man blir så har man på något konstigt vis jättemycket energi ändå. Skumt...

Snart kommer Johnnyboy hem!! <3

Nu är det sova som gäller!
Godnatt!

Jag har köpt mig en akustisk gitarr

Idag åkte jag till Vaxholm för att hämta min gitarr. En helt fantastiskt fin sak. Nu ska jag lära mig spela den också :)

Martina och jag skulle ju ha gått på bio men vi ändrade oss och bestämde att det fick bli på måndag istället eftersom hon skulle upp jättetidigt imorn till jobbet. Men det blev mysigt i alla fall. Vi satt på kajen och pratade och skrattade i det fina vädret. Vi gick och hämtade gitarrpaketet på Posten tillsammans och jag skojade om att det säkert skulle vara jäättestort och såklart när man får det så är det hur otympligt som helst. Det är så pinsamt när man får så där stora paket som knappt går att bära. Men det var ju bara att ta det med ett leende och släpade därför hem det och packade upp det med stor lycka.
Men du och jag Martina får ta ett Bert marathon snart igen och då får vi ta dom fyra sista avsnitten också. Det där Lill-Erik rider på en Elefant genom hela avsnittet till exempel även om ingenting slår Kantarell killen. Haha. Och du vet det där vi pratade om: Bry dig inte om det för vi kommer att få det så bra i alla fall jue. Det löser sig alltid. Gammalt Pappa ordspråk ;)

Och Bella: Jag vet hur stressad du är men snart är det sommarlov och då jävlar! Då kommer du hem till ön igen! Ingen skola på tre månader. Underbart. Om du visste vad jag är stolt över dig! Vi hörs imorn!
När vi var på varvet igår så såg jag en bild på en almanacka och förstod direkt att det var Småland och då fick jag ett styng av längtan till Sandstorp. Jag får väl komma dit en sväng i sommar också va? Det har du lovat.

Puss Puss

LOVE

2-1 till Manchester United igår. Mot Wigan. Dom ligger under med 1-0 men vänder sen till 2-1. Och jag visste det. Man kan aldrig räkna bort dom. Dom ger sig aldrig och med den lagandan som dom har så är dom nästan aldrig utträknade utan kommer allt som oftast tillbaka och vinner. Visst förlorar vi ibland och det är mänskligt men jag vet att Sir Alex är speciell. Att han kan ge sina spelare en kämpaglöd utöver den vanliga. Att aldrig ge upp eller svika sina lagkompisar. Att ge allt i varje läge är det viktigaste. Visst har han den bästa av grunder med bland andra Ronaldo och Rooney men det är känslan som finns hos Scholes och Giggs som på något sätt finns hos alla i mitt Manchester United. Att dom stannar i sitt lag för alltid. Det är det som är stort. Om nu Ronaldo flyttar till Real Madrid så får han väl göra det. Jag klarar mig utan honom om han inte vill spela i världens bästa lag. Det är upp till honom. Jag tycker att det grymmaste är när man stannar hos sitt lag för alltid. Manchester United har kärlek till sina fans och till sin klubb. Och som jag älskar, som jag älskat så länge. Och som så många många älskar. Även du Bella. Forever Manchester United!!



Jag laddar inför säsongsfinalen av Smallville med Vast - Don´t take your love away och Apocalyptica - I don´t Care
Jag kan inte vänta!



Båten blev sjösatt som planerat och det gladasom kom över mig och syrran blev kortvarigt eftersom en liten bagatell saknades. Han ville inte starta. Så vi fick bogseras av Örnviken hem till ön och Pappa fick inkallas som vanligt. Han fixar den på en kvart såklart och vi åker på en första provtur tillsammans och man kan minst säga att det var underbart. Varma brisar mot ansiktet och lyckan var fullkomlig. Plus att den var finare än vanligt efter all polering. Han var så fin så! Det är då man vet att man är äkta öbo ;) Eller hur Malin?!

Jag vet inte riktigt vad som kommer att hända idag. Antagligen 17 Again med Martina ikväll. Men också att jag ska hämta gitarren min på posten. Wiee!! Snabba ryck där...

I Tried so hard

Igår var jag i gästhamnen och träffade Kustbevakningen. Jag har fått jobb där och ska alltså tillbringa en tid av en tid av sommaren där, i solen förhoppningsvis. Det ska bli spännadne.

Och det är roligt att Bella har fått jobb på dagiset. Bra att vi fick jobb så  att pengar kan tjänas till alla våra planer för sommaren ;) Det kommer att bli underbart. Det är jag säker på. Jag och Johnnyboy ännu en fantastisk sommar :)



I söndags och igår var jag och Malin hundvakter åt våra grannars hundar också. Det var roligt. Det är sjukt att vi känt dom ända sen alltid typ. Det är så skönt att gå ut och gå med hundar. Det är så mycket lättare då på något sätt. Även om jag numera alltid går så är det roligt att ha hundar.

På lördag kommer Farmor och gänget hit för att fira min födelsedag. Det ska bli mysigt.

Och antingen på torsdag eller fredag måste det bli en fika med Martina. Alltför länge sen sist. Hoppas att det blir fint väder så kan vi strosa runt på Vaxholms gator och njuta :)

Men imorgon blir det ännu en dag på varvet. Då ska vi förmodligen sjösätta vår egen båt som vi slitit med under dagen. Skönt att få den i sjön.

Plus att jag idag beställt en gitarr. Får vi se när den kommer :)

Three Days Grace - Running away

Too young to be Provocative

Jag läste lite bloggar nyss och ser att många är så otroligt unga som skriver. Eller inte Otroligt unga men unga och jag är glad att inte jag själv skrev en offentlig "dagbok" när jag var så ung för gud vad jag hade skämts nu. Jag har skrivit dagbok i hela mitt liv men den är väl gömd. Jag skäms inte för mitt liv då men som man skrev då är ingenting som känns okej nu. Och jag fattar att de tycker att dem är asballa men sen kommer de att tycka att det känns urlöjligt. Och att lägga upp vågade lättklädda bilder känns ännu värre. Man måste kunna överväga vad som är rätt och fel och förstå hur fel allting kan bli. Att allting kan spåra ur totalt. Och inse att det inte finns något skydd mot allt som händer utanför bloggar och internet.

Och jag förstår att det kan vara för att provocera men det blir ändå så fel för varför inte vara sig själv och inte visa upp en felaktig sida av sig själv. För alla som ser upp till de här småtjejerna bakom bloggarna tror att det är så här man ska vara och det är helt fel. Att provocera är fel.

Jag blir sorgsen när jag läser och hoppas att det finns småtjejer som fortfarande har en vanlig dagbok gömd i nattduksbordet och som bara är deras egna och som bara är för dem. Det kanske bloggtjejerna också har men jag vet hur man var förr. Man bara skrev. Inga tankar på vad det är man skriver och vem det kan skada. Jag älskar bloggar men det måste vara på rätt sätt. Jag har fyllt tjugo... Det märks.

Tänk på vad ni gör! Bara ett tips från mig...

Birthday

Nu har man fyllt tjugo år. Känns som vanligt. Men det är ju skönt att man kan gå på systemet i alla fall :)

På Valborg var vi här som vanligt och eldade. Det var eldstopp så vi eldade i tunnor men det blev mysigt i alla fall. Och tack alla för alla fina presenter och uppvaktning. Kunde inte haft en bättre födelsedag :) Och Bella och jag gick över hela ön men det var underbart även om hon klagade på smärta i tårna ;)

Den första Maj bar det av till Hard Rock Cafe för att äta middag med Bella, Martina, Elena, Charlotte och Jennifer. Det var mysigt och sen vidare till 90s och dansa. Det var en lyckad kväll :) Trots smärtan i fötterna hos de flesta av oss ;)



Jag älskar dig!