I det fina tunna ljuset


No war

För några nätter sedan hade jag en hemsk dröm. Jag drömde att det låg krypskyttar utanför vårt hus som hela tiden siktade på oss med lasersikte. Det var en fruktansvärt obehaglig känsla när jag vaknade, som hängde kvar länge. Som känns obehaglig fortfarande. Jag försökte gömma mig men förstod att jag förr eller senare skulle bli träffad och dö.

Igår såg jag och Bella Avatar i 3D. Själva 3D effekten var jättehäftig men jag slogs av allt krig i den och kände bara en rejäl obehagskänsla. Jag hatar krigsfilmer och skulle aldrig för mitt liv se en sådan film. Kanske var det chocken av hur pass mycket det var i den som gjorde att det kändes ännu värre.

Ibland tittar pappa på discovery. Och det kan vara ett program som handlar om vapens uppbyggnad och ny vapenteknik och sånt. Det är ännu värre. Jag står inte ut att titta. All teknik är inte bra. All utveckling är inte bra. Trots en god tanke med den. Jag hatar att man ska tycka att det är jätteroligt när de ”onda” dör. Visst, är de onda men jag blir så trött när man hela tiden ska göra filmer som handlar om krig. Ingen vinner ett krig. Alla förlorar under det. Jag fattar inte att man inte ser igenom Avatar. Tre timmar lång och allt kändes så långdraget. Man ska inte glorifiera krig. Göra så att människor tänker yes när någon dör. Kanske tänker jag för mycket. Kanske skulle jag bara slås av hur häftigt allting var. Kanske skulle jag älska när de bombade sönder en hel skog. Eller när de ”goda” gav igen och dödade alla som kom i deras väg.

Men jag kan inte göra det. Jag kan bara känna obehaget och inte förstå hur alla blev knäckta av hur bra filmen var. Alla har olika smak och man får gilla den här filmen. Kanske är det bara det att jag har känt känslan av ett lasersikte som pekar mot mitt huvud och ingenstans att fly.

Krigsfilmer är absolut ingenting för mig helt enkelt. Hur coolt gjorda de än är.


I Knew It




Jag visste att hon skulle ta hem Jerringpriset. 67,6 %. Hon är sååå underbar. Nu är det OS.

Born for this

Jaha, den här veckan har varit skola, skola och skola. Projektarbetet tog den mesta av min kraft även om jag inte var så länge i skolan men det hängde där över oss som ett åskmoln. Men igår var det redovisning och det var skönt att få det överstökat men ingen lång rast för på måndag börjar nästa moment. Men jag är leeedig idag och det är såå skönt att bara kunna slappa och inte tänka på skolan. Men lärarna är såå smarta och snälla i skolan. Igår skickade de ut litteraturlistan för nästa moment. Och man har ju verkligen en chans att hinna beställa böckerna och få dem tills måndag. Man MÅSTE ju inte ha dem till då såklart men det hade kanske varit skönt med liite framförhållning och slippa stressen men närå, stressen ska liksom hela tiden finnas där i närheten. Jag förstår inte hur dom tänker. Nej det gör jag inte. Och det här med att säga att vi ska köpa en bok till förra momentet som var helt värdelös. 500 spänn på en bok som inte skulle ge någon ett skvatt. Ojoj vad negativ jag blev då men fan alltså vad trött jag blir på detta.

Snart är det vår. Om några månader åtminstone. Och jag längtar sååå. April vill jag ha nu på en gång. Jag skulle gärna slippa de närmaste i alla fall två månaderna. Men det går väl inte att ordna tyvärr. Får väl ta mig igenom dom på vanligt sätt då.

Kollade på Harry Potter och halvblodsprinsen två gånger igår. Gud vad jag gillar den filmen. Jag har hatat de andra typ. De har verkligen  inte varit bra men den här är det.

På lördag ska jag och Martina se Snabba cash. Har inte läst boken faktiskt. Pappa sa åt mig att göra det för några år sen typ men jag orkade inte. Alla tycker att den är bra men inte min bok helt enkelt. Roslund och Hellström är ju mina favoriter och det ska mycket till för att bli lika bra som dem;)

Nu ligger Mållgan i mitt knä och kurrar högljutt (katten alltså, inte min låtsaskompis. För han sitter i fåtöljen ;) )

Just nu kollar jag på slalom. Jag älskar allt som har med skidsport att göra. En bra helg innebär skidsport. Helst skidskytte med Helena Jonsson (som förövrigt ska vinna Jerringpriset) och Anna-Carin Olofsson.

Annars älskar jag ju den mesta sporten som finns. Snart är det OS. Gissa vem som sitter bänkad?

Paramore - Born for this (live)
Blir fortfarande lika lycklig när jag hör den.

Jag lever min dröm!



Malin: Vi får nog erkänna att vi älskar låten, eller jag gör det i alla fall ;) haha

År 2009

År 2009, vilket år. Helt sjukt.

Någonstans på höstterminen 2008. Ja 2008 för det hör till 2009 typ, i alla fall så bestämde jag mig för att jag ville gå Samhällsplanerarprogrammet på Stockholms Universitet. Jag och Charlotte kom på att vi ville plugga för att bli någonting. Det var skönt att vara två när ångest med intagning och allt var som störst. Men för att kunna bli samhällsplanerare behövde jag MatteC. Okej tänkte jag. Det ska jag väl klara så jag ansökte om en distanskurs på Jensen( Bellas gamla gymnasieskola), den skulle vara på 1 månad under den här januarimånaden åkte jag till Bella i Örebro för första gången sen hon börjat plugga där.
Det var på tiden och det var mysiga dagar i ett svinkallt och folktomt Örebro ;)

Matten visade sig vara sjukt svår men trots att jag inte hade någon hjälpoch många timmar av ångest klarade jag den alldeles själv och blev rejält stolt över mig själv.
I Februari åkte jag och Martina till Örebro igen. Vi festade endel och hade det mysigt.






Den 30 April fyllde jag 20 år och det skulle firas. Det gjorde vi på Hard Rock Café och 90s. Det blev en lyckad kväll. Men det här skedde den 1 Maj. På självaste fördelsedagen eldade vi som vanligt hela släkten och det skulle inte vara sig likt utan det.









Sommaren kom med många olika saker som hände. Bland annat var det sommaren då Bella och jag gick från Söder till Stureplan. En underbar dag som vi måste göra om nästa sommar. Kanske kan bli en årlig utflykt ;)







Syster fyllde 22 år och födelsedagen firade vi på skansen med Mormor och småkusinerna. Även Bella var med och en mysig dag blev det. Charlotte, Emma, Jennifer, Bella, Martina och jag besökte Gröna Lund för en dag. Det var mest Charlotte, Emma och Jennifer som åkte en massa men jag njöt av att bara se på. Typ årets varmaste dag för övrigt :)






Midsommar firades här hemma i the cottage med Bella, Martina och Charlotte och det blev en rolig kväll som alltid med dessa människor. Jag är galen som vanligt och är så glad att ni står ut med mig ;)







Dessutom var jag ute ett par gånger med Charlotte, Emma och Jennifer och hade roliga kvällar med dem.











Sedan hade vi några underbart roliga kvällar i the cottage ;)



Haha




Till hösten började jag skolan på riktigt igen och det har varit tufft av och till men förmodligen blir det värt det. Jag har träffat nya människor som är trevliga och det känns sjukt att det redan gått en termin. 2 och ett halvt år kvar nu... Puh...

Nu ska vi dra andra saker som hänt detta år. Paramore tog över mitt liv ett tag. Tillsammans med Twilightböckerna som jag till och med drömde om.

Jag kollade på Rederiet på Youtube vareviga dag och kunde inte få nog under en period ;)

I våras spenderade jag och syster många timmar på varvet slipandes på båtar men gjorde också mycket annat. Dessutom gjorde vi hemsidor :)

När man tänker efter så har det hänt en massa det här året alltså.

Bästa film: The Proposal
Bästa album: The Final Riot - Paramore,
som jag fortfarande lyssnar på och älskar, lysande alltså
Bästa bok: Twilight böckerna
Bästa serie: Smallville, den är inte ny men den är såå bra.


Gott nytt år i efterskott!

Nu går vi in på ett nytt år och vem vet vad det har att ge oss!

Och sist så kommer en bild från nyår: