En tårta för varje år du fyller, annars är det orättvist!

Nja inte för mig. En tårta räcker, Karlsson!

Imorgon börjar jag och Malin med jobbet på nästa hemsida. Det ska bli spännande att se hur det går.
Vi fick betalt för det andra också idag och det kändes skönt att få dom pengarna. Nu kan jag köpa lite grejer som behövs. Bland annat smink.

Idag åkte Bella hem också. Det var tråkigt men det var skönt att ha dig hemma en stund. Snart är det påsk och då är du hemma längre! Tur det!

Jag och Malin ska åka in till stan på Onsdag förmodligen och gå på bio och shoppa lite. Vi ska se Dumpa honom. Det ska bli roligt. Det var längesen vi var in till stan tillsammans. Det är skönt med ett jobb där man kan göra lite som man vill. Hehe.

Och imorgon ska vi gå upp till Elaine och höra lite om vad vi ska tänka på när vi ska passa hennes hundar i helgen. Det ska bli mysigt det. Sen blir det en promenad också som vi har börjat ta varje dag. Jag och Mamma har nämligen blivit medlemmar på tappa.se och det känns jätteskönt. Jag hade redan bestämt mig för att jag ville börja röra mig och gå ner i vikt men där kan man få så mycket mer hjälp. Skitbra sida hoppas jag. Vi får väl se vad som händer men jag känner mig grymt motiverad i alla fall. 12300 steg om dagen ska jag gå och det har jag lyckats med idag i alla fall. Inget godis och ingen läsk ska jag försöka få i mig heller. Det är lugnt än så länge. Men jag tänker inte sluta helt med sånt heller. Men man kan unna sig någon gång ibland istället. Det är dock skönt att jag inte känner suget efter det. Det känns stort!

Det blir väl Coldplay imorgon när vi börjar med hemsidor igen va, Malin?

Haha. Sex laxar i en laxask. Eller ska vi säga sex laskar i en laskax. Hahahaha.

Ajö!

Earth Hour 20:30 till 21:30

Ikväll är det Earth Hour. Då ska vi alla släcka våra lampor för vårt jordklot. Tända några ljus och ha det mysigt. Teven kan ni fortfarande ha på så alla Svenskar var lugna. Ni missar inte Robinson. Jag förstår hur viktigt det är för er. Viktigare än jorden. Men lugn ba lugn. Den kan vara påslagen. Även om jag tycker att det är ett underbart initiativ att göra det här. Jag vill att jorden ska få leva ett bra tag till. Då är detta vitigare än både Robinson och mycket annat!

Fortfarande Apocalyptica - Don´t Care Den är bara så bra!



Karlsson kan alltid få mig på gott humör

Jag älskar Karlsson på taket. Filmen är så underbar. Det är bara att sätta på den och man är i Stockholm och det är sommar. Och han ger en alltid någonting att le åt.
Han är min humörsupphöjare!


I try to make you see my side



Jag märker att jag tar allt mindre plats här hemma. Jag säger inte så mycket. Jag känner mig ensam.
Kanske för att jag är ensam. Och det märks extra tydligt här...

Inga värdsliga saker här inte!

Idag blev jag och Malin färdiga med vårt arbete med Kjell och Monicas(våra grannars) hemsida. Jag har inte sagt något om det i bloggen. Har inte orkat. Men nu är vi klara i alla fall. Det vi gjorde för dom var att vi la in bilder på växter som dom ska sälja och så skrev vi vad dom skulle kosta och sådär. Väldigt enkelt fast det blir jäävligt tråkigt i längden för det är exakt samma sak hela tiden men att sitta hemma och kunna sitta lite närsomhelst, det är ett jobb som man inte kan klaga på. Idag satt vi lääänge och mot slutet var det jobbigt. Med världens huvudvärk och ont i axlar så var det skönt när jag la till den sista växten. Och pengar är aldrig fel. Det har varit roligt att jobba tillsammans med dig, syrran! Och det tar ju inte slut här.

Nu börjar vi med nästa hemsida som vi fått i uppdrag att göra. Eller egentligen två stycken. Shit hur kan vi ha sådan tur. Vi sitter här hemma och bara får det serverat på silverfat. Plus att vi ska vara hundvakt åt två små valpar en helg också. Som vi varit dagvakt åt när vi passade Kjell och Monicas hundar också. En helg där vi sitter och tittar på film och slappar och får betalt för det.
Ibland ska man ha tur. Ibland löser sig allt. Eller är det som pappa säger att det alltid löser sig.
Vi får jobb att göra hemsidor för att vi lär känna personer och så tipsar dom om oss och så får vi det trots att vi aldrig gjort det förut. Hoppas att han blir nöjd bara.



Nu längtar jag så till sommaren. Och våren. Min födelsedag ungefär. Då är det som bäst. Det har jag tyckt i hela mitt liv. Tiden runt min födelsedag 30 April är den bästa tiden. Våren som kommer och sommaren efter det. Kan det bli bättre?

Sommaren med dig Bella! Då får jag ha dig hemma på ön den mesta av tiden. Men vi ska vistas i Stockholm en hel del också. Och det som hände idag var så skönt. Jag hörde på en gång att det hade gått bra. Och jag sa ju det. Du förtjänar allt! Jag vill inte säga vad det är för du får skriva det själv i bloggen sen! ;) Och på fredag kommer du också till råga på allt. Även om jag hör din röst nästan varenda dag så är det skönt med en promenad runt viken med dig! Och att se dig, JohnnyBoy!



Igår så gjorde jag och Charlotte en sak som gett oss ångest ett tag nu. Vi skickade våra ansökningar till universitetet. Det var sååå skönt att få det överstökat. Nu är det bara att vänta. Jag orkar inte säga vad jag sökt till men det är något med samhället i alla fall. I lördags vid ett tiden på natten så frågar mina morbröder mig vad jag ska söka. Jag säger samhällsplanerarrogrammet som vanligt och de fattar inte och jag försöker förklara men det går inte så bra. Det är för svårt att förklara. Skulle jag säga de andra programmen jag sökt så skulle det bli ännu krångligare. Det är bättre att jag berättar när jag kommit in. För då kan jag förklara mer antagligen.

Nu ska jag läsa Astrid Lindgren och sagans makt av Vivi Edström. Det var ett tag sen jag läste den och fick sån lust att läsa om henne. Jag hade velat beställa lite böcker  om henne med bestämde mig för att behärska mig lite men det var svårt ska jag säga. Vi får se hur länge jag klarar det. Jag får nöja mig med den så länge. Kanske läser Astrids bilder också. Gud vad jag älskar henne. Kanske ska kolla på Karlsson på taket också nu. Hon är min största förebild.
Nu blir det Karlsson och sängen. Går väl upp sju imorn som vanligt också trots att Malin och jag ska ha en vilodag imorn ;) Då blir det Martina och Vaxholm som gäller ;)
Godnatt!

Soulja Boy tellem ft Sammie - Kiss me thru the phone shit alltså. Den här låten? Jaja den är bra.



Tonight

Snart ska vi åka till min Morbror Johan på fest för att hans fru fyller år. Det ska bli mysigt. Det var ett tag sen. Det är det som händer i helgen...

Renegade five - Stand for your rights

Here comes the dress, Bella!

























Jättesuddig bild jag vet men det får bli den nu för jag orkar inte fota igen!

Memories

Helgen har varit händelserik. Eller mer än många andra helger på senaste tiden. I fredags kom Martina hem till mig och sov över. Det var roligt. Vi kollade på alla mina bilder på min dator och skrattade. Kollade på Bert som vanligt och skrattar fortfarande åt den lilla killen som är utklädd till kantarell på maskeraden ;) Haha. Han är skön. Det är de flesta i den serien. Jag säger bara tack till Sören Olsson och Anders Jacobsson som har gjort Sune och Bert som är helt fantastiska karaktärer. Och det finns det många som håller med mig om. Jag känner ingen som inte gillar dem. Banden som man lyssnade på som liten är helt sjukt bra. Jag saknar den tiden lite när man lyssnade på kasettband. Det var så mysigt. Får nog rota fram ett band med Sune och lyssna på snart. Och för att inte tala om alla radiostationer jag och syrran startade som små på kasettband. Haha. Det var tider det. Som då vi skulle spela David Tainton och jag som var två år yngre än Syrran skulle säga hans namn med ett snyggt uttal. Det lät ju inte alls bra tyckte Malin och skulle hon då säga det. Jag kan ju säga att det inte lät ett dugg bättre. Haha!  Dessutom fick jag Martina att älska Zac Efrons låtar från High school musical ;) Haha. De är faktiskt bra! Men sen är det bara han som är bra...

Sen på lördan så var det utgång. Först åt vi tacos hemma hos Jennifer och sen så gick vi till Kingston Town (Det kommer bilder senare) Det var jätteroligt! Men idag är jag trött men det var det värt. Mycket dans och skratt! Jag missade finalen av Melodifestivalen men det gjorde inte så mycket. jag vet inte vad jag tycker om vinnaren. Det kan gå hursomhelst i Moskva.


Det här halsbandet har både jag och Malin köpt. Det är helt sjukt fint. Mot trafficking.

Som ett led i kampen mot människohandeln har Dangerous Goods formgivit smycket ”Not for sale”. Detta till förmån för brottsoffer utsatta för människohandel. Minimum 60 kr av varje sålt smycke kommer att gå till en fond som startas av Samverkan Mot Trafficking och avsikten är att, i första hand, göra insatser där samhällets resurser inte räcker till. Läs mer på dangerousgoods.nu
150 kronor kostar där 60 av dem alltså går till organisationen ovanför.

Till sist så vill jag visa en bild på en klänning jag vill ha!



En underbar klänning att ha i sommar.

Jag lyssnar på:
Renegade fives nya skiva. Jag tycker att hela skivan är bra men ta den här:
Renegade five - Memories
 

Jag gråter alltid ensam

Jag hade tappat orken till att skriva för tillfället. Jag hittade ingen inspiration. Det var lite jobbigt men när jag är ledsen kommer pennan och min olycklighetsbok fram. Där kommer allt upp som gör ont. Allt det gamla och allt det nya. Jag är inte så ledsen för boken för den har hjälpt mig. Min dagbok har hjälpt mig. Det är ett sätt att gå vidare och få fram den positiva jag igen. Jag har en lycklighetsbok också men den blir det inte lika mycket skrivande i för det är på något sätt svårare att skriva då. I alla fall om det som gör en lycklig. Då gör man annat. Jag brukar kanske skriva på min bok då. Då kommer allt det jag tycker om fram i alla fall. Men som jag skrev i det förra inlägget så är det på något sätt omöjligt att hålla i lyckan. När jag vill gråta brukar jag kolla på Anne på Grönkulla. Då vill jag vara ensam en hel dag och bara sitta och storböla. Den är underbar. Den är fantastisk. Men då gråter jag inte för att jag är olycklig. För där gråter jag för andra saker. Nu var det ett tag sen jag kollade på den. Men med den så måste det gå lång tid. Jag är nämligen livrädd för att jag ska tröttna på den. En helt fantastiskk kärlekssaga...

Men nu var det dags att gråta ut och sen är det bra ett tag. Jag bryter ihop ibland. Men jag tror att det är så det ska vara. Det känns skönt. Och jag kommer att värna om min olycklighetsbok så länge jag lever tror jag. Och min dagbok. Och min lycklighetsbok. Man måste komma ihåg allt det som gör ont. Det är det som gör en stark och svag.

Jag har ingen svart skugga runt mig. Jag vill bli accepterad som den jag är. Vem vill inte det? Jag kan inte vara någon annan. Det skulle jag inte vilja vara heller... Jag hatar spända situationer. Jag vill bara vara den jag är för fan.

VAST  - Don´t take your love away Fortfarande förbannat bra.   

Say what!

Man har sagt mig att det är dålig uppdatering och det kan stämma men det har inte hänt så mycket som är värt att skriva om, om man säger så alltså. Bara det känns hemskt att skriva men då var det sagt och jag kan börja skriva.

Idag var jag mamma och Malin på gym först och simmade sen. Det var skönt må jag säga. Sen efter det åkte vi till Nacka forum för att shoppa. jag köpte ingenting. Eller jo lim. Men det räknas knappt. Tråkigt alltså. Men bra att ha om det börjar klia i fingrarna och jag vill göra scrapbooking igen. Det är så roligt men allting som måste göras innan(beställa bilder, vänta på dom) är jobbigt och gör att det inte blir av. Får se om det kommer.

Jag har kollat på Wild kids och 183 dagar nu på kvällen. 183 dagar är är faktiskt bra. Det är väl inte jätteverkligt kanske. Jag vet att det var mycket snack om deltagarna i bla Big brother men journalisterna då gick inte lika långt som hon i serien. Och det blåste över rätt snabbt för de flesta i den riktiga dokusåpan förutom vissa som ville vara kvar i rampljuset och gick med på det mesta för att synas.

Det är sjukt att det kan gå så långt att liv blir förstörda mest på grund av journalister som vill sälja tidningar. Men jag vet att det finns dem som ställer upp på en massa för att synas som jag sa nyss. De kanske till och med själva tar kontakt med tidningar, jag vet inte. Varför jag pratar om det här? Jag har kollat på reprisen av Big Brother från 2004 där Linda Rosing är med. Big Brother, som hon inte vill kommentera längre. Det konstiga med det är bara det att hon knappt förändrats någonting. Bara märkligt... Men jag tycker synd om henne... Jag tror inte hon behöver en man. Hon behöver hitta sig själv. Hon hade behövt gjort det innan hon gick in i Big Brother huset. Kanske försöka inse att vägen till lycka inte är genom tv... Iallafall inte för henne.

Sophia Somajo - I-rony

Nu är det sängen som gäller med Hedvig höök och Helge på tvn...

Godnatt!

Kom på en annan sak bara som jag funderat över. Det här med att vara lycklig. Det går inte att vara det särskilt länge. Olyckan står bakom hörn hela tiden. Varför? Kan vi endast bli lyckliga när vi blir äldre för att vi har vetskapen om att den kanske, kanske kan hålla livet ut om vi har tur. Jag vet inte...

The movie



Igår såg jag FILMEN. Visst var den bra det var den men jag vet fortfarande inte riktigt vad jag tycker om den. Att den inte är exakt som boken förstår man ju att den inte kan vara men jag märkte hur jag satt och tänkte på hur det var i boken och hur skillnaden var. Det är jobbigt för filmen är ju bra, väldigt bra. Och Noomi Rapace är jättebra men jag vill se mer av henne och Lisbeth Salander. Jag vill att hon ska komma fram mer. Att man ska förstå henne mer för när jag läste boken så tyckte jag mer och mer om henne ju mer jag läste men filmen gör henne inte riktigt rättvisa. Det är svårt att förklara. Jag hoppas att fler förklaringar kommer i de kommande filmerna. Det är svårt att få henne levande för hon är ju trots allt inte på riktigt. Men hon är så cool i boken och där får man fler förklaringar till varför hon är som hon är och det är såklart svårt att visa på film.
Men man måste ändå se den!